Tuintips voor de maand Juli

In juli moet de tuin gesproeid worden. Met de warmte komt ook het ongedierte weer te voorschijn. Bladluis wil nog wel een te bestrijden te zijn door lieveheersbeestjes op de plant te zetten (zij leven van bladluis).

  • Tuintip 1: Sproeien

Het is juli en de temperatuur kan in deze maand wel oplopen tot 30 graden of meer. Uw planten kunnen erg te lijden hebben van de warmte!

Sproeien, sproeien en nog eens sproeien is wat u moet doen. Het sproeien kunt u het best ’s avonds doen. Op dit tijdstip wordt er in de huishoudens relatief minder water gebruikt en heeft u meer waterdruk. Ook is het beter voor het algehele waterverbruik. Het waterverbruik in de provincie wordt zo stabiliseert. Natuurlijk mag u best uw planten overdag wat bewateren. Vooral de potplanten kunnen met de hitte tussendoor wel een extra slokje gebruiken. Houdt ook uw rozen goed in de gaten en knip de dode bloemen weg, dit geeft uw plant direct een fris aanzien.

  • Tuintip 2: Bladluis

Met de warmte komt ook het ongedierte weer te voorschijn. Bladluis wil nog wel een te bestrijden te zijn door lieveheersbeestjes op de plant te zetten (zij leven van bladluis). Wilt u wat drastischer te werk gaan, gebruik dan een ecologisch product zoals bijvoorbeeld Spruzit. U spuit dit op de planten en de luis vedwijnt. Spruzit is onschadelijk voor bijen en is het oudste middel dat in voor EKO-keur geteelde gewassen mag worden gebruikt. Schildluis, dopluis, wolluis en spint zijn moeilijk te bestrijden insecten, de biologische bestanddelen van Pantenol zijn op basis van parafinne olie en dringen door de beschermende laag rondom de insecten heen en maakt op biologische wijze een eind aan het insectenprobleem. U kunt dit product op alle hardbladige planten gebruiken zoals b.v. een laurier, een fruitboom en alle heesters in uw tuin.

Heeft u andere vragen over tuinonderhoud? Neemt u gerust contact met ons op.